De Molen de Hoop in Leeuwarden

molen bij bed and breakfast molenzicht
Foto: Tjerk Schroor 3-8-2014

De Naam Millview komt van de stellingmolen De Hoop voor de woning. Stellingmolens zijn vooral in de bebouwde kom geplaatst, zodat hij niet meer vanaf de stelling ofwel de galarij bediend kan worden. De hogere wielen vangen meer wind. In 1853 is deze molen gebouwd en tot 1922 gebruikt. De gemeente heeft de molen in 1978 gerestaureerd om meel te malen voor de bakkers in de omgeving. Helaas is hij op nieuwjaarsdag 1992 door vuurwerk afgebrand, maar in 1993 weer herbouwd en in gebruik genomen.

Twee koppel maalstenen zorgen voor het malen van het meel, alsmede een elektrisch aangedreven maalstoel. Voor opslag is er een meelbunker met een capaciteit van vijf ton.

Leuk te zien is het bord van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde boven de deur.

Het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde (AKG) is een Nederlands gilde van professionele, ambachtelijke korenmolenaars. Het AKG wil het korenmolenaarsambacht in stand houden voor het bevorderen en produceren van gezonde voeding. Het AKG organiseert de opleiding voor korenmolenaars.

Op de begane grond is een winkeltje voor broodbak producten. De molen is elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 open voor het publiek. Eigenaar van de molen is de gemeente.

Schermafdruk 2018-11-10 11.42.23.png

 

Molenwinkel

Wat is er nu lekkerder dan je eigen gebakken brood te eten van gezonde producten.

De winkel in de molen verkoopt allerlei windkracht gemalen meelproducten. Van volkoren tarwemeel tot rozijnen, van speciale broodmixen voor in de broodbakmachine tot gedroogde gist alsmede de heerlijke pannenkoekmix met een vleugje vanille. Kijk voor het complete overzicht van ons assortiment klik u op assortiment.

Voor vragen over de producten of het bakken dan krijgt u in de winkel gratis advies. De molenaars hebben ruime ervaring in het thuisbakken en met de broodbakmachine. Verder liggen er diverse recepten klaar die u gratis mee kunt nemen.

Boek gelijk een kamer en krijg tot 30 november 500 gram korenmail gratis. Kijk voor beschikbaarheid op deze link